Италианският моден дизайнер Давиде Рене почина на 46-годишна възраст този петък в

...
Италианският моден дизайнер Давиде Рене почина на 46-годишна възраст този петък в
Коментари Харесай

Новият творчески директор на „Moschino” почина дни, след като го назначиха

Италианският фешън дизайнер Давиде Рене почина на 46-годишна възраст този петък в Милано, Италия. Едва девет дни откакто встъпи като креативен шеф на първокласния бранд Moschino. Рене е и някогашен началник на дамското облекло в Gucci.
Прочетете още
Смъртта му е доказана от Aeffe, групата, под чиято шапка е Moschino. Изглежда, че повода е инфаркт.

„ Няма думи, които да опишат болката, която изпитваме в този трагичен миг “, сподели Масимо Ферети, ръководител на Aeffe.

 Творческият шеф на Moschino Давиде Рене умря на 46 година - 9 дни след oглавяването на марката

Преди оповестяването на новата му роля в Moschino предишния месец, Рене работи в Gucci в продължение на 20 години.

Последно дизайнерът е работил върху дебютна сбирка, която се очакваше да бъде показана на Седмицата на модата в Милано през февруари.

Мнозина го разказват като,,обичана фигура в италианската мода и дясна ръка на някогашния дизайнер на Gucci Алесандро Микеле ". Рене доста пъти е приказвал за вълнението си от наемането му за „ мечтана роля “ на върха на едно от най-известните имена в италианската мода, напомня The New York Times.

„ Моят сладостен другар и неразлъчен брат... Какво необикновено и незабравимо пътешестване преживяхме. “, написа Микеле в Instagram.

Moschino е учредена през 1983 година от Франко Москино. Москино е прочут както със странното си възприятие за комизъм, по този начин и с новаторския си метод към дизайна. Давиде Рене като че ли бе разпален от концепцията да изследва наследството на стилната къща, написа The New York Times.

Рене наследи длъжността на креативен шеф от американския дизайнер Джеръми Скот. Той напусна Moschino през март.

„ Франко Москино имаше прякор за дизайнерското си студио: la sala giochi – стаята за игри “, описа Рене по време на назначението му.

„ Това резонира надълбоко с мен: Това, което модата – изключително италианската мода и най-много къщата на Moschino – може да реализира с голямата си мощ, би трябвало да бъде реализирано с възприятие за игра, за наслада. Благодаря ти, че ми даде ключовете от стаята за игри. Нямам самообладание да стартираме. “, гласят думите му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР